Site Responsiv Mobil Smartphone Tableta

Ce inseamna design responsive sau "mobile friendly" ?

Scopul unui site cu design responsiv este ca site-ul sa fie vizualizat in cele mai bune conditii indiferent de device-ul de pe care este accesat smartphone , tableta , mobil sau desktop. In cazul unui website cu design responsive nu mai este nevoie sa avem mai multe versiuni ale site-ului : o versiune pentru desktop, si alta pentru mobil.

Continutul unui site pe desktop este aliniat in general de 2-3 coloane. Pentru ca site-ul sa fie "mobile friendly" , responsive,atunci , pe un dispozitiv mobil, smartphone sau tableta, continutul se va alinia pe o singura coloana.

Un site fara design pentru mobil este greu de citit. Cel mai important lucru este ca atunci cand ai de complectat un formular nu mai trebuie sa sari stanga dreapta pe pagina web   , deoarece campurile sunt aliniate frumos unul sub celalalt.

Pe langa aceasta aliniere vom observa ca si imaginile se redimensioneaza automat in functie de dispozitivul utilizat si de orientare acestuia portret sau landscape.

La un site responsive , de multe ori, se acund imaginile sau sliderele in modul portret deoarce ele sunt prea mici pentru a fi vizualizate corect si astfel se mareste viteza de accesare.

Galeriile de imagini pot fi parcurse cu ajutorul gesturilor, touche swipe.

Paginile responsive trebuie sa poate fi accesate atat cu ajutorul mouse-ului cat si prin intermediul touch screen-ului smartphonelui tabletei dispozitivelor cu touchscreen

Nu ai nici un motiv ca site-ul tau sa nu fie responsiv pentru smartphone si tableta.

 

 

De ce web design Responsive

  • Persoanele acceseaza internetul de pe o multitudine de device-uri mobil , tableta , desktop.
  • Numarul dispozitivelor mobile este in crestere fata de dispozitivele desktop.
  • Recent din luna aprilie 2015 Google a inceput sa depuncteze din punct de vedere SEO site-urile care nu sunt responsive sau nu au versiune pentru mobil.
  • Cheltuielile de intretinere a unui site sunt mai mici decat in cazul in care avem 2 versiuni al siteului una pentru desktop si una pentru mobil
  • nu pierzi clienti ,vizitatori, prin faptul ca sunt enervati ca nu pot vizualiza corect paginile site-ului dv.